woensdag 27 oktober 2010

McFlurry Yourself


Ver voorbij de grens van de esthetiek, pal onder de neonlichten van de eenzaamheid, op een plaats waar de mensen net iets vergankelijker ogen, daar precies huist de McDonalds. Als een regenboog van geluk in Gent en omstreken geplant, is de McDonalds altijd akelig dichtbij. Toch lijkt het een enorme anti-kruistocht naar de wereld der cholesterol . Ik heb de onverantwoorde stap gezet, en er is geen suikerloze weg meer terug. 

Hoewel McDonalds als enige bewijst dat eten ook lelijk kan zijn, rukt één blinkend potje zich van alle eetbare ongezelligheid los. De McFlurry. De nieuwe ijsgod heet softijs. Rechtstreeks uit de automaat gespuwd, als een kind van alle tijden. Ronald McDonald wist wel beter; softijs kent geen grenzen. Noch in de tijd, noch in de ruimte. Vergeet  Ben & Jerry, het ambachtelijke ijskraam of – voor de die hards onder ons- het gamma van Ijsboerke , de McFlurry heeft het allemaal. Letterlijk. Hoe veel bollen ijs kan je scheppen voor die enorme eenvoud toeslaat. Hoe diep kan je vissen naar die stukken cookie dough. Hoe enorm ontgoochelend is de uiteindelijke notie dat er gewoon geen meer in dat toch wel te kleine potje zitten. Op een plaats waar je het nooit zou verwachten, is hét goedkope antwoord geboren: McFlurry Yourself. Je stelt gewoon je eigen beker van geluk samen. Erin: Cornettoschilfers, M&M’s, gecarameliseerde pecannoten of speculaasstukjes. Erover: chocolade-, aardbeien- of caramelsaus. Maar zoals het in elke eettent van wansmakelijke superlatieven betaamt, hoeft de keuze niet. Allemaal tegelijk. ALLES SAMEN. De Mcmixer erin. Weldaad alom. Weg morele schaamte, welkom instante aanvaarding. Zelfs het antidecor dreigt te vervagen. Het onverwacht fantastische aan de Alles-erin-aub-McFLurry (voor maar een euro meer dan de eenvoudige McFlurry van 2,5 euro? ) is dat elke hap wel degelijk vol krokante verrassingen zit. 

Twee bestemmingen voor instant geluk: Martelaarslaan en Korenmarkt. Ga volledig over de rooie en ontken integraal de lokale gastronomie: buurlanden zoals Nederland, altijd warm voor de regenboogsnack, vullen je McFlurry met Bounty, Kitkat en stroopwafel. Voor het wereldwijde gamma van extase:





Geen opmerkingen:

Een reactie posten